Renate Jacobs

18 jun | 24 sep 2022

De titel ‘Walkabout’ verwijst naar een ritueel van de Australische aboriginals, waarin het lopen als rituele handeling de band van de mens met het landschap bevestigt.

Van 1972 tot 1980 reisden Renate Jacobs en haar inmiddels overleden man, de kunstenaar Raoul Dohmen, met hun twee kinderen de wereld rond. Zij leefden, overleefden en werkten in Azië, Australië, Afrika en de Pacific en verdiepten zich in de culturen van die landen. Het werk van Renate staat nog steeds midden in de wereld en het is duidelijk dat de wereld voor haar meer is dan alleen Nederland en wat Nederlands is.

De collage is de perfecte vorm om alle invloeden, associaties, beelden en flarden tekst uit al die landen en al die tijden bij elkaar te brengen. Een collage hoeft niet per se plat te zijn, maar kan ook bestaan uit gevonden voorwerpen die  met elkaar gecombineerd zijn.
In de etalages in de Zeeheldenbuurt toont Renate platte en ruimtelijke collages, waarop eindeloos veel te zien en te lezen is: het resultaat van een leven lang nieuwsgierig zijn.

Het werk is dag en nacht te zien in de volgende etalages:
Dirk Hartoghstraat 41, 45
Van Heemskerckstraat 42, 46
Roggeveenstraat 109, 165

uitnodiging