Itie Langeland

16 jun | 18 sep 2021

Uit alle tijdschriften en boeken die in haar handen komen, snijdt Itie Langeland de foto’s met gezichten erop. De gezichten op de foto’s worden beplakt, bewerkt met naald en gekleurd draad of beschilderd. Sommige delen uit de foto’s worden heel precies uitgesneden zodat structuren ontstaan die wel wat doen denken aan de kanten kragen op 17e-eeuwse schilderijen. Gezichten worden versneden of samengevoegd en weer zwevend in doosjes bevestigd zodat ook de ruimte erachter een rol gaat spelen. Haar productie is enorm. Zo ontstaat een eindeloze serie visueel complexe 21e-eeuwse pop art werken. De zorgvuldigheid, de detaillering en het geduld waarmee Itie haar werk maakt, vormen een groot contrast met de vluchtigheid van de massamedia waar het op gebaseerd is.

De Kunsttraject-etalages
Voor de 6 Kunsttraject-etalages in de Zeeheldenbuurt ensceneert en past Itie een aantal werken zo aan dat ze de hele ruimte van de etalage vullen.
Het werk is dag en nacht te zien:
Dirk Hartoghstraat 41, 45
Van Heemskerckstraat 42, 46
Roggeveenstraat 109, 165

Rondleiding
Een rondleiding door Itie langs de etalages is op vrijdag 2 juli om 17 uur; verzamelen op het Zoutkeetsplein. De op dat moment geldende corona-regels zullen in acht worden genomen.

uitnodiging

itielangeland.nl