10 Kunstenaars

3 nov | 22 nov 2023

Lies Neve A Night Out 42009 oil on printed canvasWafae Ahalouch, Arjan van Amsterdam, Diana Blok, Hans Jongsma, Martie van der Loo, Lies Neve, Adriaan Rees, Suus Scheller, Godelieve Smulders, Frans van Tartwijk

10 Kunstenaars uit het ateliergebouw ‘2e Nassaustraat 8’ tonen werk in 11 Kunst-traject-etalages in de Staatsliedenbuurt.
Film en beeldende Kunst hebben elkaar altijd beïnvloed. Denk aan de samenwerking van filmer Luis Buñuel en schilder Salvador Dali of aan Edward Hoppers schilderij ‘House by the Railroad’ dat weer opdook in Hitchcocks Psycho.
Veel hedendaagse kunstenaars gebruiken film en video als medium, maar ook in veel schilderijen, tekeningen en sculpturen zijn links naar films te vinden.
In de tentoonstelling ‘Still Moving’ zijn stilstaande werken te zien die verwijzen naar bewegend beeld. Dat kunnen storyboards of filmposters zijn, maar ook werken die een filmische beeldtaal gebruiken, of een op een film geïnspireerd verhaal vertellen.

Kunsttraject-etalages
Van der Hoopstraat 66, 41 ,88 en 89
Fannius Scholtenstraat 20
J.M.Kemperstraat 89, 121, 140 en 148
Van Hallstraat 13 en 31

 

uitnodiging


unnamed‘Still Moving’ sluit aan bij de viering van het veertigjarig bestaan van Filmhuis Cavia. Het volledige programma: www.filmhuiscavia.nl/cavia-40-jaar/cavia-40th-anniversary

www.tweedenassauateliers.nl

Opening met rondleiding
Er is een rondleiding langs de etalages op vrijdag 3 november om 17 uur; verzamelen op het Van Limburg Stirumplein.

Open ateliers
Op zondag 5 november van 12.00 tot 18.00 uur zijn er 20 ateliers in het ateliergebouw
‘2e Nassaustraat 8’ open voor publiek.
Aansluitend begint om 18.00 uur in ‘atelier 21’ het filmprogramma ‘Found in translation’ met 10 video's van hedendaagse kunstenaars (i.s.m. Filmhuis Cavia).
Voor wat te eten en drinken wordt gezorgd.