5 kunstenaars

15 sep | 22 okt 2023

Katrein Breukers 1991

www.katreinbreukers.com

Instagram: heykatrein

Katrein Breukers, installatieKatrein Breukers, installatieKatrein Breukers’ werk omvat sculptuur, installatie en performance, waarin ze voornamelijk werkt met keramiek en textiel. Haar installaties omvatten de gehele ruimte, waardoor de bezoeker zich omringt voelt door het werk. Doordat ze afkomstig is uit een familie van kunstenaars, is creëren voor haar als sinds haar vroege jeugd onlosmakelijk verbonden met het dagelijks leven. Katrein is geïnteresseerd in hoe we met objecten uit onze dagelijkse omgeving omgaan en wat voor waarde we hieraan geven. Haar werk is intuïtief en humoristisch. Zo maakte ze een Aldi tas van keramiek, die gebruikt kan worden als een vaas voor bloemen. Ambacht is een belangrijk thema in haar werk, en het maakproces is voor haar een spel van materiaalonderzoek. Haar installaties balanceren tussen het persoonlijke en het sculpturale, tussen ambacht en materie, tussen orde en chaos

 


 

Iris Leenknegt

www.irisleenknegt.nl

Instagram: @iris_weethetwel

irisIris Leenknegt, NuIris Leenknegt is autonoom beeldend kunstenaar en in 2013 afgestudeerd aan de kunstacademie Minerva te Groningen. Ze heeft sinds haar 17e jaar gekozen voor het krakersbolwerk, een nette 10 jaar lang. Daarna is ze toch maar braaf gaan huren, verhuisstress en werk met vele verantwoordelijkheden was niet meer vol te houden. Iris heeft veel gedaan binnen het activisme, vooral het thema rondom mensenrechten kreeg veel aandacht. Na haar kunstacademieperiode is ze als 22jarige het maatschappelijk werk ingerold. Ze heeft langere periode met ongedocumenteerde vluchtelingen gewerkt. Daarnaast is ze nog steeds werkzaam met dak – en thuislozen.

Iris kreeg in 2020 een burn-out, ze moest zichzelf herontdekken en gedragsveranderingen toepassen. Ze koos weer voor het kunstenaarschap. Ze is een atelier gaan huren aan de Vlampijpateliers in Utrecht, waar ze tot heden werkt.

In haar werk heeft ze een humoristische kant, haar klaagzang over woningnood, klimaat en het Nederlandse weer. Haar dromen en banaliteiten. Het kleine lijden van een mens verdient ook aandacht. Ze is geïntrigeerd in de collectieve werkelijkheid en de individuele werkelijkheid en wat voor wisselwerking dit heeft. De rafelranden, paradijsvogels, subculturen en de 'norm'.

Daarnaast is ze gek op patronen en kleur en kan Iris hier eindeloos mee spelen. Ze werkt vooral met linoleum drukwerk en borduurwerken.

www.irisleenknegt.nl

Instagram: Iris_weethetwel

 


 

Anni Mertens

Instagram: @annimtns

anniAnni Mertens, To Unravel, 2022Anni Mertens werkt met keramiek, hout en staal. Met haar speelse benadering van het materiaal, grootte en kleur maakt ze uitdagende sculpturen. Door het werk in een steeds wisselende samenstelling te presenteren, groeit deze uit tot een steeds veranderend absurdistisch theater.

 

 

 


 

 

Scenic Voice

https://www.thescenicvoice.com/

Instagram: @scenic_voice

scenicScenic Voice, Bioplastic headScenic Voice is multimedia kunstenaar en maakt performances. Scenic Voice gebruikt voornamelijk muziek, geluid en film als basis ingredienten. In haar performances probeert zij haar publiek mee te nemen naar een denkbeeldige plek. Door middel van interactie met het publiek nodigt zij het publiek uit hun eigen verhalen te bedenken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Robin Valster (1994, Amsterdam, woont in Utrecht en in 2019 afgestudeerd aan het HKU, Fine Arts)

www.robinvalsterademtgraag-onlineportfolio.nl

Instagram: @robinvalster

Bodem Robin ValsterRobin Valster, BodemMijn werk ontstaat vooral uit toevalligheden op straat en omgeving, muziek, tv-programma’s, een gesprek, dat zich vervolgens vermengt met mijn hoofdkronkels en verbeelding. Het uitgangspunt wisselt tussen materiaal, idee en voorstelling. Soms uit het zich in stop motion terwijl een andere keer geluid of installatie de vorm is. Zoals nu! Welkom in mijn decor met in de hoofdrol: Koffie, de strontvlieg en de toevallige voorbijganger; JaDa - De Vaults en de Stervende Zwaan waren erbij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunsttraject etalages

Het werk is dag en nacht te zien in de volgende etalages:

Katrein Breukers - van der Hoopstraat 41 en 88

Iris Leenknecht - Kemperstraat 89, van der Hoopstraat 89

Anni Mertens - Kemperstraat 148, van Hallstraat 31

Robin Valster - van Hallstraat 13, Fannius Scholtenstraat 20

Scenic Voice - J.M. Kemperstraat 140, J.M. Kemperstraat 121

Gezamenlijke etalage - van der Hoopstraat 66