Azul Ehrenberg

7 jun | 27 aug 2023

azul Jardín Eterno is een doorlopende serie fotografische composities waarin de begraafplaats de bron van leven vormt. De mensheid is de enige soort die zijn overledenen op allerlei verschillende manieren begraaft, onder de grond of juist erboven, ze eert met monumenten  of hen in alle bescheidenheid teruggeeft aan de aarde.
Het rijk van de doden vertegenwoordigt een tijdloos beeld van wat de levenden voor de doden bedacht hebben. Hun graven zijn tastbare symbolen van de eeuwigheid van de stad. Bij de graven waken de bomen over het leven dat doorgaat, dansen de wormen, broeden vogels en bloeien bloemen.
De foto's in Jardin Eterno tonen de vergankelijkheid en eeuwigheid op verschillende Mexicaanse en Europese begraafplaatsen met hun eigen gebruiken en specifieke versieringen.
Het papier waar Azul Ehrenberg mee werkt maakt zij zelf van planten die groeien in landschappen die betekenis voor haar hebben. Voor Jardin Eterno gebruikte zij een combinatie van inheemse mais en universeel bekendere plantenvezels als papyrus, dennenboom en katoen.

Kunsttraject-etalages
Het werk van Azul is dag en nacht te zien in de Staatsliedenbuurt:
Van Hallstraat 13, 31
J.M. Kemperstraat 89, 121, 140, 148
Van der Hoopstraat 41, 66, 88, 89
Fannius Scholtenstraat 20

Rondleiding en opening
Er is een rondleiding door Azul langs alle etalages op zaterdag 17 juni om 16.00 uur.
Verzamelen op het Van Limburg Stirumplein. Komt allen!

uitnodiging