Nelleke Bosland

26 nov | 15 jan 2022

Hoe zou het zijn als ik in mijn abstracte werk elementen ga toevoegen die direct herkenbaar en verhalend zijn? Deze vraag vormt het uit­gangs­punt voor de site-specifiek installatie ‘Elke dag anders’. 
De installaties van Nelleke Bosland zijn om door­heen te dwalen. Bezoekers zijn de menselijke maat in haar installaties. In ‘Elke dag anders’ zijn verschillende perspectieven te zien van een­zelfde beeld. De beelden buitelen over en door elkaar heen met de drukte van de stad als belang­rijkste inspiratiebron.
Met plakband verandert Nelleke Bosland de bestaande architectuur in vervreemdende werelden. Helder gekleurde lijnen en schaduwen dansen en buitelen ritmisch door elkaar. Spiege­lende vlakken zorgen voor een verwarrende herhaling. De tape zorgt voor onverwachte ruimtelijke verbindingen en smeedt de verschil­lende beeldende elementen van een locatie tot één geheel.

In het kader van de jaarlijkse ledententoon­stelling maakte Nelleke Bosland een installatie speciaal voor de Kunsttraject-etalage in de Groen van Prinstererstraat 19.

De ledententoonstelling is verder te zien:
Van Hallstraat 13 en 31
J.M. Kemperstraat 89, 121, 140 en 148
Van der Hoopstraat 39, 41, 66, 88 en 89
Van Boetzelaerstraat 56, 80 en 92
Van Hogendorpstraat 205
Cliffordstraat 10 en 16
Groen van Prinstererstraat 61

uitnodiging