Kars Persoon

26 sep | 19 nov 2021

Kars Persoon werk 29De aquarellen die Kars Persoon in de afgelopen twee jaar heeft gemaakt zijn het gevolg van een toenemend bewustzijn dat de aarde een levend organisme is. Het boek GAIA door Bruno Latour heeft dat aan hem nog eens heel duidelijk gemaakt. Maar we hoeven zijn boek niet te hebben gelezen om onze verbondenheid met de natuur gewaar te worden en de toenemende ecocatastrofe waarin we terecht gekomen zijn te overdenken.

De nieuwe aquarellen ‘verschijnen’, het zijn PHAINOMENA: ‘dingen die gezien kunnen worden’. Wat de kijker ziet is een fenomeen in wording en verandering. De aquarellen zijn visuele groeiprocessen. Ze vieren de beweeglijkheid van de waarneming, de lyriek en het elan vital.

Niet de omgang met de voortwoekerende vervreemding staat centraal maar de vraag wat is het om een individu te zijn en tegelijk deel te zijn van een gemeenschap. Ze bespiegelen de solidariteit en willen die tevens verbinden met de zee, de bloemen en de insecten. Interrelaties, groei en verandering als centrale thema’s. Thema’s die je kunt samenvatten als ‘the message of the unseen’. 

Klik hier voor meer informatie 

 
Het werk van Kars is dag en nacht te zien in de volgende etalages:
Van Hallstraat 13, 31
J.M. Kemperstraat 89, 121, 140, 148
Van der Hoopstraat 39, 41, 66, 88, 89

uitnodiging