Rudolf Valster

21 mrt | 12 jul 2020

Wanneer je een stofwolk ziet, weet je dat er daar iets gaande is. Het kan ook de plek zijn waar nieuwe dingen ontstaan, zoals een stofwolk in het heelal de geboorteplaats is van sterren.

Voor Valster was de Staatsliedenbuurt lange tijd zijn ‘Stofwolk’. In de Kunsttraject-etalages, in diezelfde Staatsliedenbuurt, laat Valster een overzicht van zijn werk van de afgelopen 33 jaar zien. De selectie en samenstelling, uit zijn uiteenlopende oeuvre, is gedaan door Kars Persoon (kunstenaar, docent AKI). Valster’s vroege werk kenmerkt zich door het zich toeeigenen van bestaande schilderijen, meestal uit de 17e eeuw. Vaak resulterend in series met grote werken. Dit in tegenstelling tot zijn recente werk; kleine olieverfpaneeltjes van zorgvuldig opgebouwde stillevens. Wat overeenkomt is de schilderkunstige zoektocht met thema’s als schilderkunst, kunstgeschiedenis en religie.

Luister hier naar een reportage over de tentoonstelling

Opening en rondleiding

LET OP: de geplande rondleiding op 21 maart om 16.00 uur gaat  niet door. Mogelijk volgt op een later tijdstip nog een rondleiding.
Kunsttraject-etalages
Van Hallstraat 13, 31
J.M. Kemperstr 89, 121, 140, 148
Van der Hoopstraat 41, 66, 88, 89
Fannius Scholtenstraat 20
Van Boetzelaerstraat 80, 92
Van Hogendorpstraat 205

uitnodiging

vrituele rondleiding: www.rudolfvalster.nl