Dominique Panhuysen, Monique Broekman en Masha Ru

mrt 2019 

 

In de Kunsttraject video-etalage aan de van Boetzelaerstraat 56 zijn weer twee nieuwe video’s en een filmstill te zien. Gastcurator Anja Sijben selecteerde filmpjes van drie kunstenaars waarin het gaat om diverse vormen van integratie. 


06 vergeten liedjes 2

Vergeten liedjes
Dominique Panhuysen 
2016, 02:24 min

Het werk van Dominique Panhuysen is intiem en poëtisch van aard. Zij speelt met woorden en geeft die daarmee een nieuwe betekenis. (Woorden uit: Vergeten liedjes - P.C. Boutens 2016 )

www.dominiquepanhuysen.nl


Picknicken
Monique Broekman
2015-2017, 05:00 min

15 picknickenTer gelegenheid van een installatie in de W2Fabriek in Den Bosch organiseerde Monique Broekman in 2015 themapicknicks voor verschillende groepen mensen. Films van deze picknicks heeft ze bewerkt en in elkaar laten overvloeien tot een nieuw geheel. Het beeld van de film wordt zo abstracter en lijkt op een levend schilderij waarin mensen zowel naakt als gekleed zijn en zich vertraagd lijken voort te bewegen. Doordat je niet kan horen wat er gezegd wordt gaat de aandacht meer uit naar de lichaamstaal van de mensen en hoe ze zich non-verbaal tot elkaar verhouden.

 www.moniquebroekman.nl

 De video van bovenstaande filmstill is in de collectie van LAM (Lisser Art Museum) en daar in zijn geheel te zien.


Privacy and Intimacy
Masha Ru
2017, 09:33 min

Screen Shot 2017 10 31 at 21.05.27Dit werk is een registratie van de discussiegroep  ‘Privacy and Intimacy’, die plaats vond tijdens het Vostok Forum in Moermansk, Rusland in 2013. De discussiegroep was een initiatief van Eva-Maria Tepest en Mascha Ru.

Video productie en editing: Ida Brottmann Hansen. Initial sound editing: Masha Ru, Eva-Maria Tepest . Video productie- and editing assistent: Alain Chaney Ielyj Ivgi

Tot stand gekomen met steun van het Mondriaan Fonds.

 www.masharu.nl