Harm Hajonides, Joanneke Meester en Marieke Warmelink

30 sep | 15 nov 2016

De drie kunstenaars in de tentoonstelling ‘Aksievisme’ zijn ieder op hun manier direct. Hun werk lijkt in één keer gemaakt te zijn, als een actie die in één keer gedaan is.

Hoe direct kun je als kunstenaar zijn? De drie kunstenaars in de tentoonstelling ‘Aksievisme’ waren ieder op hun manier direct. Hun werk leek in één keer gemaakt te zijn, als een actie die in één keer gedaan was. Harm Hajonides maakt collages met vellen gekleurd papier, woorden en flarden van woorden. De woorden lijken fragmenten van kranten- of media-berichten en roepen vaak ongemakkelijke associaties op. De kleurvlakken ontstaan door velletjes gekleurd papier met schilderstape naast elkaar te plakken. Zo doet zijn werk ook denken aan abstracte schilderkunst maar dan voor even: het zijn tijdelijke, provisorische, schilderijen.
Ook bij Joanneke Meester zijn taal, woorden en zinnen een belangrijk ingrediënt. Zij gebruikt tape en plakplastic en andere verrassende materialen om haar werk te maken. De gebruikte woorden en zinnen zijn herkenbaar maar voor wie iets langer nadenkt ook een oproep om in actie te komen. In een aantal etalages maakt zij schilderingen direct op het glas.
Marieke Warmelink deed bij de opening in een van de etalages een performance. In haar theatrale performances bevraagt zij het publiek over het politieke systeem waarin wij leven en de rol die wij daar zelf in spelen.

hhajonides.blogspot.nl
joannekemeester.wordpress.com
mariekewarmelink.com

uitnodiging

kunsttrajectamsterdam.nl
facebook.com/Kunsttrajectamsterdam