Dominique Panhuysen

10 feb | 8 jun 2023

Woonwerkpand Tetterode
Ingeklemd tussen de Bilderdijkstraat en de Da Costakade in Oud-West vind je een van de meest bijzondere woonwerkgemeenschappen van Amsterdam. Tweeënveertig jaar geleden voorkwamen krakers, kunstenaars en activisten dat de voormalige lettergieterij uit 1901 werd gesloopt. Eigenhandig bouwden ze hier atelierruimtes en appartementen: lang een oase in een afbraakbuurt, inmiddels een creatief baken te midden van het gentrificatiegeweld.
Fotograaf Dominique Panhuysen, Tetterodiaan sinds 1990, legde het pand, zijn bewoners en vooral de unieke sfeer vast.   

 “De mensen hier leven dicht op elkaar tussen zelfgebouwde muren en verdiepingen. Je leert ze niet allemaal even snel kennen. Als de deuren verder opengaan blijken er werelden achter te zitten, woonruimtes die gedroomd zijn voordat ze werden gebouwd of aangegroeid door omstandigheden.”      Klaske Oenema (kunstenaar en bewoner)

Kunsttraject-etalage
De foto’s van Dominique zijn te zien:
Bentinckstraat 23/25, Cliffordstraat 10 en 16 en in de onderdoorgang Van Limburg Stirumstraat/J.M. Kemperstraat.

Ansichtkaarten kunnen besteld worden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ansichtkaarten wwpt (kosten 25,- incl. btw excl. eventuele verzendkosten; doosje met kaarten; klik op plaatjes hieronder)

001 wwpt doosje 85 ansichtkrtn dpanhuysen003 wwpt ansichtkaarten 4fotos dpanhuysen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

uitnodigingwww.dominiquepanhuysen.nl

www.wwpt.nl