Etalages Staatsliedenbuurt 2017
Kunsttraject organiseert onderstaande exposties in etalages in de Staatsliedenbuurt.
Stadsdeel West, Woningstichting Rochdale en Woningcorporatie YMere maken deze exposities mogelijk.

 

 

 

   

Ledenexpositie 2017
Portret van de kunstenaar (als ???)
24 november 2017 | 15 januari 2018

In zijn meesterwerk A Portrait of the Artist as a Young Man beschrijft James Joyce zijn hoofdpersoon, Stephan Deadalus, achtereenvolgens als een sensibel kind met belangstelling voor muziek, sport en religieuze zaken; als een puber die lijdt aan weltschmerz, een koppige jongeman die zwelgt in wroeging; als een jong volwassene die worstelt tussen kunst en kerk om hem tenslotte te laten eindigen als een estheet met nog slechts een doel voor ogen: de creatie van het ultieme kunstwerk. Voor onze jaarlijkse ledententoonstelling hebben diverse kunstenaars van Kunsttraject, net als Joyce, een portret van de kunstenaar gemaakt. De uitdaging was om dit binnen het formaat van 50 bij 60 cm te doen.

Kunsttraject-etalages
Van Hallstraat 13 en 31
J.M. Kemperstraat 89, 121, 140 en 148
Van der Hoopstraat 41, 66, 88 en 89
Fannius Scholtenstraat 20
Van Hogendorpstraat 205
Van Boetzelaerstraat 56, 80 en 92

Verkooptentoonstelling Alle werken zijn te koop. Belangstelling? Laat het ons weten per email: kunsttraject@live.nl

De ledententoonstelling wordt geopend op vrijdag 24 november om 17.30 uur met een rondleiding langs de etalages. Verzamelen op het Van Limburg Stirumplein.
Aansluitend, vanaf 18.30 uur, is er een borrel in de Buurtwerkplaats, Cliffordstraat 36

Deelnemende kunstenaars:
Mirjam Berloth, Birgit Busz, Roberto Caradonna, Arturo Desimone, Astrid van Dort, Frank van Eijndhoven, Tis Ernst, Adriaan Faes, Reginaldo Goncalves, Marie Luc Grall, Jonkheer Heinsohn, Peter Hermanides, Nora Hooijer, Roy Jongeling, Nynke Kuipers, Anja Kuiper, Margaretha Louwers, Gijs van Noort, Katharina Pöhlmann, Annie Schoterman, Lynda Smids, Irene Sminia, Mischa Smit Kleine, Saskia Spitz, Frans van Tartwijk, Rikje Theunissen, Marli Turion, Ruud Valster, Maria Louise Vandenput, Annechien Verhey, Karin Vromen

 

uitnodiging

 

   

Maskerade
Maskers in kunst en de kunst van het masker
8 september | 10 november 2017


Maskerade toont hedendaagse kunstwerken die ieder op hun eigen manier zijn beinvloed door de visuele en/of symbolische eigenschappen van traditionele, niet-westerse maskers. Ze worden gecombineerd met authentieke Afrikaanse maskers uit de collectie van antropoloog Klaas de Jonge. Kunstwerken en maskers spiegelen zich aan elkaar, dwars door alle verschillen in tijd, cultuur en inhoud heen.

Kunstenaars
Carin Baeten, Paul Bogaers, Serge Game, Hoax, Guda Koster, Carmen Schabracq en Charlotte Schleiffert.

Curatoren
Loes Diephuis en John Prop (Stichting Polderlicht)

Maskerade wordt op vrijdag 8 september om 19.30 uur geopend met een rondleiding langs de etalages. Verzamelen op het Van Limburg Stirumplein. Toegang gratis.
De avond krijgt een spannend muzikaal vervolg in Zaal 100 (de Wittenstraat 100). Leden van popgroep de EX! spelen in wisselende formaties samen met Afrikaanse muzikanten.

Aanvang 21.00 uur. Entree € 6,-.


uitnodiging

 

 

   

De Gastengalerij
Grafiek op groot formaat
19 mei |19 augustus 2017

Vanaf 19 mei staan de Kunsttraject-etalages in de Staatsliedenbuurt drie maanden lang geheel in het teken van grafiek. Leonie van Santvoort heeft als gastcurator in opdracht van Kunsttraject negen grafici uitgenodigd om samen met haar grafiek op maat te maken, speciaal voor deze etalages.
De kunstenaars werd gevraagd om binnen de gebruikte grafische techniek op zoek te gaan naar de grenzen van het formaat. Het resultaat is tien etalages met uniek, ruimtevullend grafisch werk. De elfde etalage is gereserveerd voor een XL-prent (120 x 240 cm) uit het project ‘Bodyparts’ dat Leonie van Santvoort eerder heeft uitgevoerd met twee van de expo­­santen, Jacomijn den Engelsen en Margriet Thissen.

Deelnemers Annie Schoterman, Anuli Croon, Hans Laban, Inez Odijk, Jacomijn den Engelsen, Leonie van Santvoort, Linda Arts, Margriet Thissen, Maria Ikonomopoulou en Stijn Peeters. Gastcurator Leonie van Santvoort

Rondleiding:
Er is een rondgang langs de etalages op vrijdag 19 mei. Verzamelen om 17.30 uur op het Van Limburg Stirumplein.

uitnodiging

 

   

Papieren Monument
Domenique Himmelsbach de Vries

31 maart tot 12 mei 2017

Voor het project “Een Papieren Monument (voor de Papierlozen)” vroeg kunstenaar Domenique Himmelsbach de Vries aan 18 kunstenaars om van 60 vluchtelingen die zonder papieren in ons land verblijven een portret te maken.
“Dit is een poging om aandacht te vragen voor mensen die anoniem in Nederland verblijven. Waar foto’s in paspoorten en andere officiële documenten systematische snapshots zijn, brengt deze serie portretten warmte en diepte terug.
Een kunstenaarshand staat tegenover de kille bureaucratische procedures die gebruikt worden om onze identiteit vast te leggen.” De bedoeling is dat prints van deze portretten op zoveel mogelijk plekken in de stad komen te hangen zodat de ‘Papierlozen’ weer een gezicht krijgen. Kunsttraject toont een groot deel van de originele portretten. Daarnaast zijn een aantal zelfportretten te zien die kinderen van vluchtelingen uit de internationale schakelklas in Hilversum hebben gemaakt.
Opening en rondleiding.
Er is een rondleiding langs de etalages door de kunstenaar op vrijdag 31 maart. Verzamelen om 17.30 uur op het Van Limburg Stirumplein.

 

uitnodiging

 

   

Vogelbos
Jacqueline Lamme

29 januari - 15 maart 2017

Rondleiding langs de etalages door de kunstenaar op vrijdag 3 februari.
Verzamelen om 17.00 uur op het Van Limburg Stirumplein.

Het werk van Jacqueline Lamme is dag en nacht te zien in de volgende etalages in de Staatsliedenbuurt:
Van Hallstraat 13 en 31
J.M. Kemperstraat 89, 121, 140 en 148
Van der Hoopstraat 41, 66, 88 en 89
Fannius Scholtenstraat 20

 

kunsttraject jacqueline lamme

 

   

'Plaatselijke tijd'
Ledenexpositie 2017

25 November tot 15 januari 2017

Ruim 35 kunstenaars van Kunsttraject exposeren een kunstwerk dat geïnspireerd is op het gedicht ‘Plaatselijke tijd’ van Gerrit Kouwenaar.
Kunsttraject-etalages Het werk is dag en nacht te zien in de volgende etalages in de Staatsliedenbuurt:
Van Hallstraat 13 en 31
J.M. Kemperstraat 89, 121, 140 en 148
Van der Hoopstraat 41, 66, 88 en 89
Fannius Scholtenstraat 20
Van Hogendorpstraat 205
Van Boetzelaerstraat 56, 80 en 92

Opening Op vrijdag 25 november om 17.00 uur is er een rondleiding langs de etalages. Verzamelen op het Van Limburg Stirumplein. Iedereen van harte welkom!

Verkooptentoonstelling Alle werken zijn te koop.
Informatie hierover per email aan Kunsttraject: kunsttraject@live.nl

uitnodiging

kunsttrajectamsterdam.nl
facebook.com/Kunsttrajectamsterdam