Projecten Kunsttraject 2018
Kunsttraject organiseerde onderstaande projecten in de Staatsliedenbuurt.
Stadsdeel West maakte deze projecten mogelijk.

 

 

 

   

Voorbij het schilderij


Schilder-estafette

Schilders reageren op het schilderij dat aan hen doorgegeven wordt door het deels over te schilderen. Zo ontstaan verrassende, gelaagde beelden die bestaan uit bijdragen van meerdere kunstenaars over elkaar heen. Het schilderij is dus nooit klaar en zal bedekt worden door een steeds dikkere laag verf. De verschillende stadia van het schilderij worden door de deelnemers gefotografeerd en door Kunsttraject gedocumenteerd.

Het schilderij dat nooit af kwam is dagelijks te zien in Kunsttrajectetalage De Wittenkade 70.


uitnodiging


 

   

Mischa Smit Kleine


Na 25 jaar grafisch ontwerpen en illustreren is Mischa Smit Kleine sinds vijf jaar terug bij zijn oorspronkelijke passie: tekenen.

"Lang heb ik tekenen gebruikt als een licht beginpunt van iets groters: Je maakt een schetsje als concept, en 'hop' uitvoeren.
Maar als ik bij de schets blijf, ontstaat er veel meer. Als ik teken weet ik wat ik doe zonder na te denken. Het vertelt me wie ik ben en hoe ik naar de wereld kijk zonder dat ik het bedacht heb. Wat ik tot me neem en ervaar, wat ik voel, schoonheid en lelijkheid, bundelt zich in een verwarrend evenwicht dat je telkens weer vanuit een andere invalshoek kunt lezen.
"

Kunsttraject-etalages
Boetzelaerstraat 92 en 80
Van Hogendorpstraat 205uitnodiging


 

   

Video's
in de Kunsttraject-etalage
Vanaf 8 januari 2017

Jolijn de Wolf
Margreet Kramer
Markus Nilling
uitnodiging


 

   

Annette Palstra

vanaf 2010


‘Waterworks' - Een dialoog tussen een ogenblik en een sluitertijd. Op het gevelbord staat in vergulde letters de naam. Geheel in de stijl van de reclames van De Gruyter en van Van Nelle, die in de rest van de buurt nog zijn terug te vinden. Dit ene woord verwijst naar waar het hier om gaat. In de etalage spettert en blingblingt het water van het Amsterdamse IJ je tegemoet. De getallen op het raam laten precies zien wanneer, hoe laat en waar het was dat er een dialoog plaats vond tussen een ogenblik (op het IJ) en een sluitertijd (van een camera). Kunstenaar Annette Palstra is verantwoordelijk voor dit ‘digitaal impressionisme'. Na een half jaar volgt een tweede serie Waterwerken.

Waterworks PDF  Annette Palstra

   

Colette Sloots

ontwierp Showcase Kunsttraject, een etalage in Van der Hoopstraat 73 met informatie over Kunsttraject. Wat is Kunsttraject, waar zijn de Kunsttraject-etalages en wat is er in de etalages te zien? Op een grote plattegrond zijn alle Kunsttraject-etalages aangegeven. Aan slingers hangen alle aankondigingen van ex-exposities. Zo wordt de etalage steeds voller en is zichtbaar dat Kunsttraject zeer actief is!

Colette Sloots is grafisch ontwerper en werkt o.a. voor Kunsttraject. De uitnodigingen voor alle exposities worden door haar samengesteld en ook het jaarverslag geeft zij vorm
.

 

  Etalage Colette Sloots

   

Ketelhuis 4

Vanaf 27 april 2011

Kunsttraject heeft in samenwerking met Het Ketelhuis een nieuw project gerealiseerd: de nieuwe filmzaal 'Ketelhuis 4', waar onder andere de videofilms die op de De Wittenkade worden getoond, ook te zien zullen zijn.

Feestelijke opening 27 april 17.00 uur

pdf Ketelhuis 4

Foto's opening

  Zaal 4

   

TOP